Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Zoetwarenindustrie

Probleem:

  • Suiker wordt plakkerig of lost zelfs op
  • Lange droogtijden met bijvoorbeeld glazuur
  • Kwaliteitsverlies door bijvoorbeeld aan elkaar plakken van producten
  • Producten kleven aan de lopende band of verpakking
  • Vetbloei (witte uitslag) in chocolade
  • Suiker kristalliseert in chocolade
  • Condensvorming op het product in koeltunnels voor chocolade
  • en nog veel meer

 

Oorzaak:

Te hoge relatieve vochtigheid (RV) in het productieproces en/of ruimte.

 

Oplossing:

Met het DST-productassortiment biedt D&F Techniek veelzijdige en multifunctionele luchtdrogers die zorgen voor het juiste klimaat in alle klimatologische omstandigheden.

Met een constante maximale relatieve vochtigheid van 60% kan het bloeien en uitkristalliseren van bijvoorbeeld vet en suiker in chocolade al worden voorkomen. Een constant productieklimaat zorgt voor productkwaliteit en constante productievolumes en minimaliseert het risico op bederf of bedrijfsonderbrekingen.

In en persoonlijk gesprek horen wij graag uw specifieke wensen of wanneer u gedetailleerde informatie wilt ontvangen. U kunt ook contact met ons opnemen via het contactformulier.

 

De atmosferisch adsorptiedrogers van Seibu Giken DST worden wereldwijd in de zoetwaren industrie toegepast, in Nederland bijvoorbeeld bij Perfetti van Melle.