Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Koeldrogers

Voor een operationeel proces kan vocht een gevaar vormen, waarin koeldrogers uitkomst kunnen bieden. Bij D&F Techniek worden diverse persluchtdrogers aangeboden, één daarvan is een koeldroger.

In diverse processen wordt gebruik gemaakt van een compressor. De lucht die een compressor aanzuigt bevat altijd waterdamp. Dit komt doordat op het moment waarop lucht wordt samengeperst de waterconcentratie toeneemt. Om toekomstige problemen in de compressorinstallatie te voorkomen is het van belang dat de perslucht wordt behandeld. In het geval van een koeldroger wordt de lucht gekoeld. Welke persluchtdroger geschikt is voor de situatie hangt af van de drukdauwpunt temperatuur.

Koeldrogers

Werking koeldroger

Een koeldroger wordt veelal in industriële toepassingen gebruikt om de condens uit de perslucht te halen. Daarnaast wordt de temperatuur van de perslucht naar beneden gebracht. Onze drogers bereiken een drukdauwpunt van rond de 3 °C. De lage temperaturen zorgen ervoor dat de waterdamp condenseert en dat de luchtvochtigheid erg laag is. Om ervoor te zorgen dat de lucht droog blijft, is het belangrijk dat de lucht niet in aanraking komt met temperaturen die zich onder het dauwpunt bevinden. D&F Techniek biedt naast een koeldroger ook persluchtdrogers aan die nuttige zijn in andere situaties. Denk hierbij aan een heatless droger en een warmte geregenereerde droger.

Koeldrogers bij D&F Techniek

De koeldrogers van D&F Techniek leveren een capaciteit die uiteen loopt van 20 m³/h tot zo’n 1800 m³/h. Onze producten zijn betrouwbaar en zorgen er op een eenvoudige en efficiënte manier voor dat het vocht uit de perslucht wordt verwijderd. Bij D&F Techniek helpen wij u graag, want een koeldroger kan een besparing opleveren. Neem contact op met ons sales team om advies te krijgen of vul het contactformulier in. Ook na de aanschaf bieden wij after sales aan, zodat uw koeldroger ook blijft werken.

Wij leveren de benodigde droge lucht tegen de laagste kosten.