Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Activated alumina

Activated alumina is een krachtig adsorbent dat kan helpen met het aanpakken van verschillende soorten vochtproblemen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het drogen van gassen om corrosie tegen te gaan. Activated alumina is een aluminiumoxide van poreuze balletjes met kleine tunneltjes. Hierdoor is het materiaal erg geschikt om vocht te adsorberen. D&F Techniek vertegenwoordigt Axens in Noord-West Europa. Axens heeft een breed scala alumina’s om specifieke vochtproblemen op te lossen. We helpen u graag oplossingen te vinden voor uw vochtproblemen.

Hoe werkt activated alumina?

Onze activated alumina is speciaal geproduceerd om zo veel mogelijk vocht te adsorberen. Door de poreuze structuur met microscopische gaten wordt er vocht geadsorbeerd. Dit betekent dat vocht zich bindt aan het materiaal wanneer het in de gaten komt. Wanneer het hier eenmaal in zit, kan het niet ontsnappen zonder verwarming. Het is vooral geschikt als adsorbent bij gassen en vloeistoffen. Er kunnen specifieke stoffen uit vloeistof of gas worden gefilterd, zoals lood en sulfur. Het is daarnaast mogelijk om met dit product vocht uit lucht te filteren, vergelijkbaar met silica gel. Dankzij deze vele eigenschappen wordt het in veel verschillende industrieën gebruikt en kan het op veel manieren worden toegepast. 

Toepassingen van activated alumina

Er zijn veel mogelijke toepassingen van alumina. Het is een veelzijdig adsorbent omdat verschillende stoffen ermee uit vloeistoffen en gassen kunnen worden geadsorbeerd. Enkele voorbeelden van toepassingen zijn:

activated alumina
Vragen of advies nodig? Neem contact op


  Mogelijkheden bij D&F Techniek

  Het activated alumina, AxSorb, wat wij leveren is de beste kwaliteit geactiveerd aluminiumoxide verkrijgbaar is op de markt. Gemiddeld gaat AxSorb tweemaal zo lang mee dan vergelijkbare activated alumina. Onze alumina wordt geleverd aan vooraanstaande leveranciers van drogers en compressoren. De mogelijkheden van dit middel zijn zeer uitgebreid door de veelzijdigheid van het product. Er zijn dan ook verschillende alumina die ieder geschikt zijn voor andere toepassingen. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Vul het contactformulier in of neem contact met ons op om advies te krijgen voor uw situatie.

  Overige Adsorbenten

  sorbead air

  Sorbead WS, Sorbead N, Sorbead Orange, persluchtdroging, waterslagbestendig

  actief kool

  Olie en koolwaterstoffen verwijdering, waterzuivering, luchtfitering

  ceramische ballen

  Catalyst Bed support Media, ceramische ballen, layer, ceramic balls

  silica gel zakjes

  Droogmiddelzakjes, Silica gel zakjes, container droging, productbescherming

  molecular sieves

  Persluchtdroging, gasscheiding, droogtechniek, lage dauwpunten

  carulite

  Persluchtdroging, gasscheiding, droogtechniek, lage dauwpunten