Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Carulite

De CARULITE® 300 catalysts wordt toegepast om koolmonoxide effectief te verwijderen uit gecomprimeerde ademlucht.

CARULITE 300 catalyst is door zijn veelzijdigheid en effectiviteit het product bij uitstek voor koolmonoxide verwijdering uit gecomprimeerde lucht. De combinatie van koolmonoxide verwijdering bij omgevingstemperatuur en de lange levensduur van CARULITE® 300 catalyst maken het een kosten efficiënte oplossing.

Gecomprimeerde ademlucht
CARULITE 300 catalyst is een essentieel onderdeel van luchtzuiveringssystemen waarin het gebruikt wordt voor de verwijdering van koolmonoxide en andere gassen uit perslucht. Toepassingen voor gecomprimeerde ademlucht:

  • Brandweer
  • Duiken
  • Medisch
  • Spuiten (verf)
  • Zandstralen

Perslucht wordt eerst gefilterd en vervolgens gedroogd, met behulp van adsorbent, om een drukdauwpunt van -40°C te bereiken. Vaak wordt de lucht hierna door activated carbon (of een ander media) gevoerd om olie en andere vluchtige organische stoffen te verwijderen voor de lucht bij het Carulite® 300 catalyst bed komt. De droge, behandelde lucht gaat door de CARULITE 300 catalyst waar koolmonoxide omgezet wordt naar kooldioxide. Als laatste stap wordt de behandelde perslucht door een nafilter gevoerd.

Bij D&F Techniek hebben we CARULITE 300, 8 x 14 mesh standaard op voorraad liggen.

Carulite
Vragen of advies nodig? Neem contact op