Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Sorbead Air

Sorbead Air is een absorbent dat bestaat uit aluminiumsilicaat-gelkorrels en met name wordt ingezet bij het drogen van perslucht, technische gassen en in ontluchters voor stroomtransformatoren. Bepaalde stoffen hechten zich aan het droogmiddel. Om deze stoffen van elkaar te scheiden wordt een absorbent gebruikt.

D&F Techniek biedt drie soorten Sorbead Air aan. Sorbead Air WS, Sorbead Air R en Sorbead Orange. Sorbead Air WS is het enige waterslag bestendige materiaal in de wereld met een zeer goede absorptie capaciteit. Bij een mixed bed constructie (20/80) met Sorbead Air N krijg je een super droge oplossing. Sorbead Air R presteert in moeilijke omgevingen en omstandigheden. Het product levert een hoge kwaliteit van effluent gas en een lange levensduur. Sorbead Orange is een droogmiddel met een indicator.

Toepassingen van Sorbead Air

Door de hoge dichtheid van Sorbead Air kan het gassen zoals kooldioxide, lucht, zuurstof aardgas en stikstof tot extreem lage dauwpunten drogen in omstandigheden die andere soorten droogmiddel na een relatief korte tijd onbruikbaar maken. Enkele toepassingen daarvoor zijn:

Mogelijkheden van D&F Techniek

Wij bieden diverse soorten en hoeveelheden Sorbead Air aan. U kunt de gewenste hoeveelheid bestellen en deze kan variëren tussen de 1 kg tot big bags. Door het gebruik van Sorbead Air kunnen uw bedrijfskosten aanzienlijk worden verlaagd. Dit komt doordat het product een lange levensduur heeft en geschikt is voor grote oppervlaktes. Daarnaast is het product geschikt bij een dauwpunt dat zeer laag is, namelijk -60 °C.

 

Sorbead Air
Vragen of advies nodig? Neem contact op