Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Verhuur Persluchtdrogers

Wanneer u werkzaam bent in industrieën als voedsel, farmacie of opslag, dan kan het voorkomen dat er zich een probleem voordoet in het persluchtnet. Dit kan gaan om een onderhoudsinterval, een capaciteitstekort of een andere noodsituatie. Wij vinden het belangrijk dat uw productie altijd door kan blijven draaien. Met behulp van de verhuurvloot van D&F Techniek kunnen wij u 24 uur per dag helpen om dit probleem op te lossen. Wij zijn specialist op het gebied van persluchtdrogers. 

Waarvoor gebruik je een persluchtdroger?

Een persluchtdroger gebruik je om te voorkomen dat er te veel vocht in een persleidingnet terecht komt. Dit kan leiden tot schade of een gevaarlijke situatie. Bijna in alle industriële processen wordt gebruikgemaakt van compressoren. In de lucht die daardoor wordt aangezogen, zit waterdamp. In sommige processen of in het geval dat uw persleidingnet buiten loopt, bestaat er een mogelijkheid dat er te veel vocht in terecht komt. Dit kan ervoor zorgen dat er schade of gevaar ontstaat. Door het inzetten van persluchtdrogers kan condens uit de perslucht worden gehaald. Uiteindelijk voorkomt dit dat er waterdamp in het net met leidingen terechtkomt. 

Diverse persluchtdrogers te huur

Wij beschikken over een ruim aanbod met veel verschillende type betrouwbare persluchtdrogers. Bij ons heeft u de mogelijkheid om deze te huren. Dit kan voor een kortere of een wat langere periode. U kunt bij ons koeldrogers, heatless persluchtdrogers en warmte geregenereerde drogers huren. Op het moment dat u de juiste persluchtdroger kiest, is het belangrijk om rekening te houden met het drukdauwpunt: een maatstaf voor de hoeveelheid waterdamp in een bepaald gas. Wij voorzien u graag van een passend advies. Dit doen we zodat u er zeker van bent dat u het juiste type persluchtdroger huurt. 

Koeldrogers

De koeldrogers van D&F Techniek werken uitstekend bij constante en warmere temperaturen. Ze zorgen ervoor dat de temperatuur van de perslucht daalt, zodat er een drukdauwpunt van 3°C ontstaat. Omdat de waterdamp daardoor condenseert, ontstaat er een erg lage luchtvochtigheid. 

Heatless persluchtdroger

De heatless persluchtdrogers van D&F Techniek zijn geschikt voor de situaties waarin een drukdauwpunt van 3°C niet laag genoeg is. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in koel- en vriesruimtes. De heatless droger kan een drukdauwpunt bereiken van 40°C

Warmte geregenereerde drogers

De warmte geregenereerde persluchtdrogers werken het beste in dezelfde soort omgevingen als de heatless drogers. Echter, ze beschikken over een regeneratieproces waardoor er geen perslucht wordt verbruikt. Dat resulteert uiteindelijk in een lager energieverbruik. Wanneer u een grote hoeveelheid van deze persluchtdrogers nodig heeft, is het voordeliger dan het gebruik van heatless drogers.

Persluchtdroger huren bij D&F Techniek 

D&F Techniek beschikt over een eigen verhuurvloot. Zodra u een van de drogers huurt, wordt deze aangesloten door een service engineer. De drogers worden gebruiksklaar afgeleverd, ze kunnen dus per direct gebruikt worden. Tenslotte dragen de engineers zorg voor het onderhoud van de drogers. Wij vinden het belangrijk dat deze altijd optimaal werken. Ook na het aansluiten bieden we goede service door middel van after sales. Benieuwd welke persluchtdroger geschikt is voor uw bedrijf? Of heeft u andere vragen over het huren van een droger? Neem contact met ons op en laat u adviseren!

Verhuur Persluchtdrogers