Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Wie zijn wij?

In 1994 is D&F Techniek opgericht door vader Gerrit en zoon Ben van Heemst. De letters D&F staan voor Droog- en Filtertechniek. Vanuit onze eerste locatie in Baarle-Nassau distribueerde wij adsorbenten (ofwel droogmiddelen) voor het tegenwoordige Axens.

Het direct uit voorraad kunnen leveren, van standaard hoeveelheden en speciale verpakkingen, bleek voor één van de grootste compressorfabrikanten ter wereld, een oplossing op maat te zijn.

Na een paar jaar werd het team versterkt en groeide D&F Techniek mede door de kennis en klantgerichtheid, gestaag door. Hierdoor konden wij verhuizen naar een grotere locatie in Gilze. Klanten van het eerste uur mogen wij nog steeds tot onze klantenkring rekenen en daar zijn wij trots op. De stabiele manier van werken, de hoge servicegraad en de snelheid van reacties (binnen 4 uur) zijn hier zeker debet aan.

Een eigen serviceafdeling was iets dat vanzelfsprekend voortvloeide uit de service die wij onze klanten, waar dan ook ter plaatse, wilden bieden. Hierdoor ontgroeiden wij in 1999 zelfs onze locatie in Gilze waarna wij een nieuw eigen pand in Rijen openden.

Droogmiddelen

D&F Techniek is de specialist op het gebied van adsorbenten. Sinds het ontstaan van D&F techniek leveren wij verschillende soorten adsorbent met ieder eigen specificaties en toepassingen. Samen met onze klanten inventariseren wij de situatie en vereiste condities zodat wij altijd een passend advies bieden.

Service

De specifieke technische kennis van onze monteurs van de diverse pers- als ook atmosferische luchtdrogers is dan ook onlosmakelijk hiermee verbonden. Kennis maakt macht en dat is waarom onze service monteurs zo belangrijk zijn voor D&F Techniek.

Apparatuur

In 2000 verwierf D&F Techniek de vertegenwoordiging van DST-SG uit Zweden voor de levering van atmosferische luchtdrogers wat zeker een mooie aanvulling bleek in ons assortiment. Intussen bieden we een enorm scala aan drogers en toebehoren, in verkoop maar ook in verhuur.

Brouwerijen

Rond 2004 zijn we benaderd om voor bierbrouwerijen in Afrikaanse landen parts te gaan leveren. Wat toen begon met een paar filters is inmiddels ook uitgegroeid tot een volwaardige afdeling binnen D&F Techniek.

Vochtproblemen voorkomen

Na ruim 13 jaar vond vader Gerrit dat het tijd werd dat zoon Ben en dochter Inge, reeds vele jaren werkzaam binnen het bedrijf, samen verder het bedrijf zouden voortzetten. Door hun tomeloze inzet samen met het hele team hebben wij in 2019 ons 25 jarig bestaan mogen vieren. Daarnaast mogen wij met trots melden dat we nog verder uitbreiden en eind 2021 de bouw van onze nieuwe locatie, naast ons huidige pand zal beginnen.

D&F Techniek staat na al die jaren nog steeds voor stabiliteit en continuïteit. Ook de hoge servicegraad van ons personeel (zowel intern als extern) en het streven om binnen 4 uur een passend antwoord te hebben, staan hoog in het vaandel. Het is een cliché maar bij ons staat de klant altijd centraal.

Om bovenstaande ook in de toekomst te waarborgen zijn wij ISO-9001 en VCA gecertificeerd en partner van Techniek Nederland.

Vochtproblemen voorkomen
Vochtproblemen voorkomen
Vochtproblemen voorkomen
Vochtproblemen voorkomen

De DF-Guard

Technische innovaties, als invulling van klant of eigen behoeftes horen bij ons. Specifiek voor het bewaken van adsorptie drogers hebben wij dan ook de DF-GUARD ontwikkeld. Meer nog dan als een handels object is deze ontwikkeld voor ondersteuning van de service afdeling. Zo kunnen wij storingen sneller oplossen of in veel gevallen zelfs voorkomen en het energieverbruik verlagen.

Mens en milieu

D&F Techniek voelt zich ten aanzien van mens en milieu verplicht om maatschappelijk verantwoord om te gaan met de activiteiten die hierop van invloed kunnen zijn.
Naast dat wij op verschillende manieren onze ecologische voetafdruk reduceren, sponsoren wij sportverenigingen en doneerde wij onder andere aan een babyvoeding project voor kansarme landen. In onze nieuwe locatie, zullen we gebruik gaan maken van zonnepanelen waardoor we klimaatneutraal zullen zijn.

Klanttevredenheid

jaar ervaring

liters vocht geadsorbeerd

toepassingen in food