Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Need advice? You can reach us at
+ 31 (0)161 45 30 98

Heatless drogers

Het drogen van perslucht en andere gassen is een belangrijk onderdeel van veel industriële processen. Voor sommige toepassingen is een drukdauwpunt van een koeldroger (3°C ) niet laag genoeg. Wanneer bijvoorbeeld de persluchtleiding naar buiten loopt en het in de winter zo’n 5°C vriest, zal de lucht die vanuit de koeldroger komt gaan condenseren en bevriezen. Om dit te voorkomen zullen we dieper moeten drogen met een adsorptiedroger die gemakkelijk een dauwpunt kan bereiken van -40°C.Een van de meest efficiënte manieren om dit te doen is met behulp van heatless drogers.

Heatless drogers

Wat zijn heatless drogers en hoe werken ze?

Een heatless droger heeft 2 vaten, adsorbers, gevuld met adsorbent, voor perslucht is dit vaak Activated Alumina. Terwijl 1 adsorber vocht opneemt wordt, met gedroogde en geexpandeerde perslucht, de andere adsorber geregenereerd. Op tijd basis wordt er gewisseld van adsorber, de adsorber met geregenerrd adsorbent komt in het droogproces en de deels verzadigde adsorber wordt geregenereed.

Voordelen van heatless drogers

Het gebruik van heatless drogers biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele warmte geregenereerde droogsystemen. Ten eerste zijn ze energiezuiniger, omdat er geen warmte nodig is om vocht uit de lucht te verwijderen.

Daarnaast zijn heatless drogers compact en gemakkelijk te installeren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende industriële toepassingen. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk en hebben ze een lange levensduur, waardoor u kunt besparen op onderhouds- en vervangingskosten.

D&F Techniek: uw partner voor efficiënte droogoplossingen

Bij D&F Techniek zijn we gespecialiseerd in de verkoop en installatie van efficiënte droogoplossingen voor verschillende toepassingen. Onze heatless drogers zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn geschikt voor verschillende industriële processen. De capaciteiten die wij kunnen leveren lopen uiteen van 5 m³/h tot zo’n 1500 m³/h.

Wij bieden persoonlijk advies en ondersteuning bij het kiezen van de juiste droger voor uw toepassing. Onze ervaren technici zorgen voor een vakkundige installatie en helpen graag bij uw specifieke situatie. Neem contact op met ons om te kijken welke industriële ontvochtiger het beste bij u past.