Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Vriestunnel, vriesspiraal en vriescellen

Probleem:

 • Productiestilstand en energieverspilling door ontdooien en reinigen
 • Lastig en duur om de lage temperaturen te handhaven
 • Onveilige situaties door:
  – Moeilijker rijden met vorkheftrucks
  – Vallende ijspegels kunnen werknemers verwonden
  – Mistvorming belemmert het zicht
 • en nog veel meer

Oorzaak:

 • IJsvorming (rijping) op verdampers en constructie in vriestunnels, vriesspiralen en diepvriescellen door het binnendringen van warme (vochtige) lucht door de transportband openingen en/of deurenopening voor toegang en transport.

Oplossing:

Met het DST-productassortiment biedt D&F Techniek veelzijdige en multifunctionele luchtdrogers die zorgen voor het juiste klimaat in alle klimatologische omstandigheden.

Door binnendringende warme lucht te drogen, wordt het dauwpunt onder de laagste oppervlakte temperatuur bereikt waardoor ijsvorming en rijping wordt voorkomen. Dit zorgt voor minder productieonderbrekingen om de ruimte te ontdooien en te reinigen waardoor de kosten lager zijn. Daarnaast worden de hygiënische omstandigheden en de gevaren van ijsvorming op het plafond en gladde vloeren geëlimineerd. Het koelsysteem werkt efficiënter en zorgt voor een uniform koelklimaat, wat de productkwaliteit en het energieverbruik positief beïnvloedt.

In een persoonlijk gesprek horen wij graag uw specifieke wensen of wanneer u gedetailleerde informatie wilt ontvangen. U kunt ook contact met ons opnemen via het contactformulier (link).

De atmosferisch adsorptiedrogers van Seibu Giken DST worden wereldwijd in vries productie en opslag toegepast.