Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Atmosferische luchtdroging met adsorptiedrogers

 

D&F Techniek maakt deel uit van de wereldwijde groep van bedrijven van ‘Seibu Giken DST’, de marktleider op het gebied van industriële adsorptiedrogers. Al onze adsorptiedrogers zijn effectief, onderhoudsarm en gebruiken weinig energie. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze in luchtdroging voor uw specifieke vochtproblemen. Adsorptiedrogers worden voor veel verschillende vochtproblemen gebruikt, zoals het voorkomen van condensatie, schimmel, corrosie en bacteriën en ook voor procesoptimalisatie, bescherming van elektronica, opslag en transport van vochtgevoelig materiaal

vochtprobleem condensatie
vochtprobleem schimmel
vochtprobleem bacteriën
vochtprobleem corrosie
bekijk meer

Werking van adsorptiedrogers

Bij een adsorptiedroger wordt de vochtige lucht (proceslucht)door een langzaam draaiende rotor geleid welke het vocht uit de lucht adsorbeert. Op de rotor is een adsorbent aangebracht wat vocht adsorbeert doordat watermoleculen zich eraan hechten. Met verwarmde (regeneratie) lucht wordt in een ander deel van de droger het vocht weer uit de rotor gedreven.  Het voordeel van de DST Seibu Giken rotoren is dat deze bestand zijn tegen 100% verzadigde lucht en omdat het adsorbent chemisch aan de rotor is gebonden niet loslaat of stof afgeeft. De rotor heeft dan ook een levensduur van tien jaar of langer bij goed onderhoud.  Er wordt  voor het opwarmen van de regeneratielucht verschillende energiebesparende technologieën toegepast door een combinatie van beschikbare warmtebronnen in combinatie met nieuwe technieken te gebruiken. Dit maakt de adsorptiedrogers niet alleen beter voor het milieu, maar ook een stuk goedkoper in energieverbruik.

Soorten adsorptiedrogers

Al onze atmosferische adsorptiedrogers ontvochtigen dus lucht met gebruikmaking van een draaiende rotor waarbij het vocht wordt verwijderd door parallelle gescheiden hete luchtstromen. Bekijk al onze DST drogers met specificaties en toepassingen.

Voor de verschillende situaties zijn door DST Seibu Giken een aantal adsorptie technologieën ontwikkeld.

Toepassingen van adsorptiedrogers

Er zijn dus veel verschillende soorten adsorptiedrogers, maar er zijn ook veel situaties waarbij adsorptiedrogers kunnen helpen met ontvochtigen. Zo kunnen deze industriële ontvochtigers worden toegepast in de voedsel verwerkende industrie, bij het produceren en bewaren van vochtgevoelige producten, zoals meel en archiefmateriaal. Ook in de farmaceutische industrie worden adsorptiedrogers vaak gebruikt omdat vocht bij medicijnen zeer ongewenst is. Bij deze verschillende toepassingen is er vaak een lage vochtigheidsgraad en laag dauwpunt gewenst. Adsorptiedrogers kunnen het dauwpunt een stuk lager brengen dan bijvoorbeeld koeldrogers, waardoor deze de ideale keuze zijn voor dit soort situaties. Het is belangrijk om de juiste soort adsorptiedroger te zoeken welke het meest geschikt is voor het vochtprobleem. We helpen u dan ook graag door samen de situatie en vereiste condities te inventariseren zodat wij u van het beste advies kunnen voorzien.

In het fotoalbum wat foto’s van installaties en projecten welke wij hebben gerealiseerd.

Laat u verrassen door onze aanpak, waarbij wij inleving in uw situatie snel weten om te zetten naar een passend advies. Wij staan dan voor u klaar om binnen 1 werkdag nog een offerte daarvoor uit te brengen.

Of vindt u het prettiger om zelf op onze website een selectie te maken, dan kan dat natuurlijk ook.

Verhuur adsorptiedrogers

Naast een geselecteerde voorraad drogers staan er ook huur adsorptiedrogers ter beschikking

Heeft u een tijdelijk vochtprobleem, of wilt u een test uitvoeren, we hebben verschillende mogelijkheden om dit op verhuurbasis in te vullen. Hiernaast kennen wij ook een huur/koop constructie waarbij het mogelijk is de huurdroger over te nemen. Bekijk hier ons volledige aanbod aan adsorptiedrogers of neem contact met ons op voor meer informatie.

adsorptie drogers