Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

DF-GUARD voor bewaking van adsorptiedrogers.

Ook altijd al op elk moment willen weten of de adsorptiedroger op die onbemande locatie nog wel goed werkt? Of wilt u de service-engineer niet belasten met een storingsmelding om op locatie te constateren dat de droger nog prima werkt? Wilt u het energieverbruik van adsorptiedroger(s) verlagen? Of een storing snel kunnen oplossen of, beter nog, kunnen voorkomen dankzij beschikbare meetgegevens?

Oplossing: de DF-GUARD!

Inmiddels is het bewaken van installaties op basis van meetgegevens in de Cloud een bekend fenomeen. Door het analyseren van de beschikbare data kunnen optimalisaties worden door gerealiseerd. Hiernaast worden problemen (storingen) gesignaleerd en efficiënter opgelost.  Een voorwaarde hiervoor zijn de juiste sensoren om geschikte data te verkrijgen.

Hoewel er verschillende systemen voor luchtbehandelingsinstallaties beschikbaar zijn misten wij een systeem voor het bewaken van atmosferische adsorptiedrogers.  Het meten van de ontvochtiging bij een laag Absoluut Vochtgehalte (of dauwpunt) is hierbij een vereiste welke voor ons nog niet juist werd ingevuld.

Om deze redenen hebben wij dan ook de DF-GUARD ontwikkeld.

Niet alleen voor de DST Seibu Giken drogers maar voor alle merken en types atmosferische adsorptiedrogers, genereert data van 11 sensoren waardoor de werking en belasting van de droger inzichtelijk wordt. Voorzien van 2 geschikte vochtmetingen en toch betaalbaar.

De data wordt op een online-platform aangeboden en kan via grafieken gevisualiseerd worden, geschikt voor verschillende soorten van analyses. Hiernaast kunnen er Alerts met notificaties worden ingesteld.

Werking DF Guard
DF Guard sensoren

Zelf ontwikkeld!

De DF-GUARD is een speciaal ontworpen IOT-Device voor het op afstand bewaken van atmosferische adsorptie drogers. Bespaart op preventief onderhoud, voorkomt storingen en stelt data beschikbaar voor analyses. De DF-GUARD is ontwikkeld om in de droger te worden ingebouwd waarbij de sensoren over de verschillende compartimenten worden verdeeld en de temperatuur, luchtdruk, luchtdebiet en dauwpunt registreren.

11 sensoren welke temperatuur, druk en vochtigheid meten energieverbruik.

Technische specificaties DF Guard

 

De voordelen van een DG-GUARD:

 • Reduceert de servicekosten en geeft inzage in de werking en het energieverbruik.
 • Lage investering met grote impact, beduidend goedkoper dan vergelijkbare units.
 • Bewaakt continu de werking van de droger en genereerd push-berichten op vrij instelbare setpoints.
 • Uniek door de uitvoering met 2 vochtsensoren geschikt voor lage dauwpunten.
 • Vrije keuze in beheer en bewaking in eigen hand of door D&F Techniek B.V.
 • Door de heldere montage instructie is de DF-GUARD eenvoudig te installeren.
 • Voeding komt uit de droger. De DF-GUARD wordt plug & play geleverd.
 • Een compleet pakket met alle hardware componenten in één. 

Online dataweergave

Het online platform van de DF-GUARD is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, is zelf in te richten en daarmee geschikt voor verschillende soorten van analyses.

DF Guard dataweergave
Er kunnen verschillende soorten van Alerts worden ingesteld waardoor de gebruiker bijvoorbeeld via Email wordt geïnformeerd over een overschreden waarde.

Beveiliging

 • Het online platform is goed beveiligd met een Multi-factor authenticatie. Hiermee is het onmogelijk dat ongevraagden bij de data kunnen komen.
 • De DF-GUARD is gebouwd met een one way data flow. Dat betekent dat er alleen data verzonden wordt. Er kan geen data richting de DF-GUARD verstuurd worden waardoor het onmogelijk is om via de DF-GUARD de werking van de droger te beïnvloeden.
 • De dataopslag is ISO27001 gecertificeerd