Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Silica gel zakjes / Droogmiddel zakjes

Silica gel zakjes zijn een adsorbent die water en vocht adsorberen en worden vaak ookwel droogmiddel zakjes genoemd. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in verpakkingen om te voorkomen dat producten worden beschadigd door vocht. D&F droogmiddel zakjes beschermen uw vochtgevoelige producten bij opslag en/of verzending tegen vocht waar ook ter wereld. Ze voldoen volledig aan de geldende norm DIN 55473B. Wij helpen u graag met het selecteren van het juiste product. Er zijn namelijk verschillende soorten die nuttig zijn voor verschillende toepassingen.

Hoe werken silica gel zakjes?

Silica gel zakjes adsorberen water en vocht door het mineraal silica gel. Dit is een kunstmatig ontwikkeld droogmiddel. Het is in principe geen gel, maar een korrel van siliciumdioxide. Het is op dit moment zelfs het droogmiddel met het hoogste vermogen om vocht te adsorberen op de markt. Silica gel zakjes voelen zelfs nog droog aan wanneer deze volledig zijn verzadigd met vocht. Daarom zijn het de ideale droogzakjes voor de opslag of verzending van onder andere kleding, voedingsmiddelen en farmaceutische producten. Ook wordt het mineraal gebruikt in andere droogtoepassingen zoals in adsorptiedrogers.

Toepassingen droogmiddel zakjes

Silica gel zakjes worden vaak gevonden in verpakkingen, maar er zijn ook andere toepassingen. Oorspronkelijk werd het gebruikt om penicilline droog te houden. Daarnaast kunnen ze worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

 • Productbescherming
 • Corrosie preventie
 • Containerdroging
 • Bescherming van munitie en wapens
 • Bescherming van verpakkingen
 • Voorkomen van schimmels bij verpakkingen
 • Conservering / preservering

Mogelijkheden bij D&F Techniek

Droogmiddel zakjes worden gebruikt voor allerlei toepassingen. Het hoofddoel is het product te beschermen tegen de slechte invloeden van vocht. Ze zijn te verkrijgen in een stoffen uitvoering en een uitvoering gemaakt van Tyvek©, waarbij er geen stof doorheen kan. Ook voor container packages kunt u bij ons terecht. Het is belangrijk om de juiste soort en juiste hoeveelheid silica gel zakjes te gebruiken voor uw toepassing. Om de juiste keuzes te maken en de zakjes op de goede manier te gebruiken, denken wij graag met u mee. Vul het contactformulier in of neem contact met ons op om advies te krijgen voor uw situatie. Voor ons compleet assortiment aan Silica Gel verwijzen wij door naar silicagelzakjes.nl

Silica gel zakjes
Vragen of advies nodig? Neem contact op


  Overige Adsorbenten

  sorbead air

  Sorbead WS, Sorbead N, Sorbead Orange, persluchtdroging, waterslagbestendig

  actief kool

  Olie en koolwaterstoffen verwijdering, waterzuivering, luchtfitering

  Ceramische Ballen

  ceramische ballen

  Catalyst Bed support Media, ceramische ballen, layer, ceramic balls

  activated alumina

  Persluchtdroging, gasscheiding, droogtechniek, luchtbehandeling

  Molecular Sieves

  molecular sieves

  Persluchtdroging, gasscheiding, droogtechniek, lage dauwpunten

  carulite

  Persluchtdroging, gasscheiding, droogtechniek, lage dauwpunten