Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Voedingsmiddelen Industrie

Gecontroleerd klimaat 

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van droge lucht bij productie, droging en opslag van voedingswaren. D&F Techniek levert flexibele drogers welke aangepast worden aan het proces om hiermede het gewenste klimaat te garanderen.

Droge producten 

Bij productie of opslag van droge producten zoals bijvoorbeeld soepen of bouillon is het belangrijk de omgeving te ontvochtigen zodat de ingrediënten niet kunnen gaan klonteren wanneer ze gemixt worden of in de verpakking afgevuld worden. Dit verzekert productiekwaliteit en een constante productiesnelheid het hele jaar door.

Sproeitorens en transportluchtsystemen

De luchttoevoer wordt idealiter voorgedroogd wanneer producten in een sproeitoren worden gedroogd. Dit voorkomt dat de verschillende jaargetijden van invloed zijn op de productiecapaciteit. Het product wordt gekoeld tijdens de koelfase voordat het wordt verpakt. Het opnieuw bevochtigen van het product wordt voorkomen doordat de lucht bij de koelfase tevens gedroogd wordt. 

De lucht die gebruikt wordt bij transportluchtsystemen kan ook gedroogd worden om bevochtiging van het product tijdens het transport te voorkomen en hiermee opstoppingen van het systeem te vermijden. Wanneer deze lucht niet gedroogd is, blijft er een risico dat het droge product weer vocht gaat opnemen wanneer het is afgekoeld.

Rijping en opslag van kaas 

Bij de opslag van kaas voor rijping is de handhaving van de temperatuur en de luchtvochtigheid binnen de gestelde krappe toleranties belangrijk voor de kwaliteit en smaak van de kaas.

Droging 

Bij het drogen van voedingsmiddelen wordt een hogere eindkwaliteit bereikt wanneer het drogen plaatsvindt bij een zo laag mogelijk relatief luchtvochtigheidsgehalte. Dit verbetert de kwaliteit en houdt meer smaak vast.

Voedingsmiddelen kazen
Voedingsmiddelen kazen