Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Industriële ontvochtigers en luchtdrogers

D&F Techniek is specialist op het gebied van droog- en filtertechniek in de industrie. Hierbij is ons uitgebreide aanbod industriële ontvochtigers een belangrijk onderdeel van de droogtechniek. Vocht kan in verschillende industrieën zorgen voor problemen, zoals processen met voedsel, farmacie, opslag of vries productie. Voor deze processen is vaak een industriële ontvochtiger nodig om vocht af te voeren of de luchtvochtigheid laag te houden. Het aanbod luchtdrogers voor de industrie is breed, waarbij ieder type droger een andere werking en mogelijke toepassingen heeft. Wij adviseren graag op het gebied van industriële ontvochtigers en welke geschikt is voor uw situatie.

Adsorptiedrogers als industriële ontvochtigers

Een type industriële ontvochtiger dat voor veel toepassingen gebruikt kan worden, is de adsorptiedroger. Bij dit type industriële luchtdroger wordt vochtige lucht door een rotor geleid welke het vocht uit de lucht adsorbeert. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een adsorbent passend bij de toepassing. De uitgebreide range industriële adsorptiedrogers van Seibu Giken DST zijn breed inzetbaar en bieden diverse energiebesparende regelingen. In combinatie met onze DF-GUARD kunnen deze industriële ontvochtigers continu op afstand worden bewaakt. Afhankelijk van de temperatuur kan er in sommige situaties beter voor condensatiedrogers worden gekozen. Hierbij wordt vocht niet geadsorbeerd maar gecondenseerd en afgevoerd. Condensatiedrogers zitten dan ook in ons programma, wij adviseren u graag.

In het fotoalbum wat foto’s van installaties en projecten welke wij hebben gerealiseerd.

Ontvochtiging met persluchtdrogers

In veel industriële processen wordt gebruik gemaakt van compressoren. In de lucht die een compressor aanzuigt zit altijd waterdamp, wat in sommige processen of bij een persluchtnet wat buiten loopt schadelijk of gevaarlijk kan zijn. Om vocht in het persluchtleidingnet te voorkomen, kan een persluchtdroger worden ingezet. Er zijn verschillende typen van deze industriële ontvochtiger, waarbij de keuze vooral afhankelijk is van het drukdauwpunt. Op basis hiervan adviseren wij of u beter kunt kiezen voor koeldrogers, heatless drogers of warmte geregenereerde drogers.

Industriële ontvochtigers bij D&F Techniek

De mogelijkheden van industriële ontvochtigers bij D&F Techniek zijn zeer uitgebreid en veelzijdig voor diverse toepassingen. Met het selecteren van de juiste luchtdroger dient rekening te worden gehouden met veel aspecten. Wij helpen u hier graag bij. Heeft u tijdelijk een industriële ontvochtiger nodig? Verhuur van industriële luchtdrogers is ook mogelijk. Vul het contactformulier in of neem contact met ons op om advies te krijgen voor uw situatie.

In het fotoalbum wat foto’s van installaties en projecten welke wij hebben gerealiseerd.