Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

AxTrap 4000

Waterstofsulfide (H2S) en lichte mercaptanen zijn veelvoorkomende verontreinigingen in verschillende gassen zoals lucht, CO2, aardgas, biogas en methaan verwijderd moeten worden. Dergelijke zwavelsoorten zijn extreem corrosief en moeten worden verwijderd worden om te voldoen aan de specificaties voor brandstofgas, pijpleidingspecificaties en luchtkwaliteitsvoorschriften. We bieden onze AxTrap™ 4000 range van droge, korrelige scavengers aan om deze veelvoorkomende zwavelverontreinigingen veilig en effectief te verwijderen.

De producten uit de AxTrap™ 4000 range zijn gebaseerd op gepatenteerde mengsels van ijzeroxiden en/of gemengde metaaloxiden – op een inerte, anorganische drager. Het resultaat is een bijzonder robuust, korrelvormig adsorbent waarin de metaaloxidematrix zorgt voor een stevig gebonden actieve fase die niet-toxisch, niet-gevaarlijk, niet-pyrofoor en milieuvriendelijk is in zowel verse als gebruikte toestand.

Toepassingen voor AxTrap™ 4000

Van de vele toepassingen van de AxTrap™ 4000-serie behoren afvalwaterbehandeling en opwaardering van stortgas of biogas tot de meest effectieve. Zuivering van methaan (als hernieuwbare energiebron) geproduceerd als “Biogas”, vereist vaak verwijdering van koolstofdioxide, vocht en verschillende andere verontreinigingen zoals waterstofsulfide, lichte mercaptanen en meer. Effectieve verwijdering van de mercaptanen (in plaats van omzetting in zwaardere disulfiden) verbetert de kwaliteit van het biogas of stortgas voor directe consumptie ter plaatse of voor verkoop; het verbeteren van de efficiëntie en het verminderen van de OpEx van downstreamprocessen.

De eenvoud van de AxTrap™ 4000-serie is ideaal voor een breed scala aan toepassingen, omdat het zeer geschikt is voor met water verzadigde aanvoerstromen die kenmerkend zijn voor biogas, stortgas en vergistingsgas. De AxTrap™ 4000 range aan scavengers zijn effectief in anaerobe omstandigheden en bereiken zelfs hogere zwavelbelastingen wanneer er voldoende zuurstof aanwezig is.

De belangrijkste kenmerken van de AxTrap 4000 range zijn:

 • Lagere stabiele drukval
 • Veiliger, gemakkelijker en goedkoper overstappen
 • Verbeterde chemie voor een geoptimaliseerde zwavelverwijderingsefficiëntie:
  • Specifiek gemaakte matrices van verschillende ijzeroxiden
  • Grotere H2S-capaciteit om gelijke gewichtspercentage inlaatconcentraties te behandelen tot ppm uitlaatspecificaties
  • Voornamelijk inerte elementaire zwavel en stabiele vorming van ijzersulfiden
  • Efficiënte verwijdering van mercaptanen, waardoor het totale zwavelgehalte wordt verminderd zonder omzetting in disulfiden.
  • Goede weerstand tegen niet-methaan VOC’s en BTX-besmetting
  • Effectief op elk niveau van CO2
Vragen of advies nodig? Neem contact op


  Ondersteunende Diensten D&F Techniek

  Wij van D&F Techniek kunnen ondersteuning op maat bieden, variërend van het eenvoudig leveren van materiaal tot het aanbieden van een volledig technische oplossing, inclusief een basissysteemontwerp, levering van het materiaal, gedetailleerde engineering, fabricagepakketten, apparatuur levering en advies voor afvalverwerking van het gebruikte materiaal. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Vul het contactformulier in of neem contact met ons op om advies te krijgen voor uw situatie.