Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Warmte geregenereerde drogers

Warmte geregenereerde drogers zijn een efficiënte en kosteneffectieve manier om vocht te verwijderen uit perslucht, gas en andere processtromen. Deze persluchtdrogers maken gebruik van een speciaal ontworpen adsorbent materiaal dat vocht opneemt en vasthoudt tijdens het droogproces. Vervolgens wordt het vochtige adsorbent geregenereerd waarbij het vocht wordt verwijderd door middel van verwarming. Het droogmiddel kan dan opnieuw worden gebruikt om meer vocht te absorberen.

Warmte geregenereerde drogers

Wanneer warmte geregenereerde drogers gebruiken?

Wanneer de capaciteiten die gevraagd worden te groot zijn, is het soms beter te kiezen voor een warmte geregenereerde droger in plaats van een heatless droger. De drogers die wij uit een standaard range kunnen leveren variëren in capaciteit van 4,08m³/min – 71,33 m³/min. Bij grotere capaciteiten kan dus worden besloten dat de warmte geregenereerde drogers de beste optie zijn. Ons team van specialisten helpt u graag met de beste keuze in uw situatie.

Voordelen van warmte geregenereerde drogers

Naast de grotere capaciteit, bieden warmte geregenereerde drogers de volgende voordelen:

  • Kostenbesparing: Warmte geregenereerde drogers zijn ontworpen om energiezuinig te zijn, waardoor ze minder energie verbruiken dan andere droogsystemen. Hierdoor dalen de energiekosten en bespaart u geld op de lange termijn.
  • Verbeterde kwaliteit: Vocht in perslucht, gas en andere processtromen kan leiden tot corrosie, bevriezing en andere problemen. Warmte geregenereerde drogers zorgen voor droge en schone lucht of gas, waardoor de kwaliteit van uw productieproces wordt verbeterd.
  • Betrouwbaarheid: Warmte geregenereerde drogers zijn betrouwbaar en hebben weinig onderhoud nodig. Dit betekent minder stilstandtijd en hogere productiviteit.

Op maat gemaakte droogoplossingen van D&F Techniek

D&F Techniek biedt een breed scala aan warmte geregenereerde drogers voor verschillende toepassingen. Of u nu op zoek bent naar een standalone droogunit of een geïntegreerd systeem, onze experts kunnen u helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor uw specifieke behoeften. Wij bieden ook aangepaste oplossingen om te voldoen aan uw specifieke vereisten en budget. Neem contact op met ons team voor meer informatie over onze industriële ontvochtigers op maat.