Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Adsorbent

D&F Techniek is de specialist op het gebied van adsorbenten en adsorptietechniek. Zo kunnen wij u helpen met al uw droogproblemen. De adsorptietechniek wordt gebruikt voor droging en scheiding van gassen en/of vloeistoffen. Het adsorbent, ook wel droogmiddel genoemd, speelt hierbij een cruciale rol. Er zijn verschillende soorten van deze middelen, ieder type heeft een specifieke werking op een gas en/of vloeistof. De keuze in het soort middel is hierdoor afhankelijk van de toepassing.

Werking van adsorbent

Bij adsorptie worden verontreinigde componenten gebonden aan een adsorbent, waardoor deze stof wordt verwijderd uit de gas-,water- of luchtstroom. Adsorptie is een techniek om stoffen van elkaar te scheiden, doordat bepaalde stoffen zich hechten aan het droogmiddel. Deze stoffen kunnen zich blijven binden aan het oppervlak tot het vol is. De werking van ieder adsorbent is grotendeels hetzelfde, maar ieder soort heeft voor- en nadelen ten opzichte van het ander. Daarom leent het ene droogmiddel zich beter voor luchtdroging en het ander voor gaszuivering.

Toepassingen en mogelijkheden

D&F Techniek levert verschillende soorten adsorbent met ieder eigen specificaties en toepassingen. Al deze soorten zijn onderaan de pagina te vinden. Voorbeelden van de toepassingen waar deze droogmiddelen gebruikt worden zijn luchtdroging, gasscheiding en gaszuivering. Op basis van de applicatie wordt gekozen voor een type adsorbent. Ieder type leent zich dus beter voor verschillende toepassingen. Bij persluchtdrogers wordt vaak activated alumina of een combinatie van Sorbead Air producten gebruikt. Bij gasscheiding worden molecular sieves gebruikt. Daarom is het van groot belang dat vooraf wordt vastgesteld wat het adsorbent moet bewerkstelligen, zodat het juiste keuze kan worden geselecteerd. We helpen u dan ook graag door samen de situatie en vereiste condities te inventariseren zodat wij u van het beste advies kunnen voorzien.

adsorbent