Selecteer een pagina

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Actief kool als droogmiddel

Actief kool is een veelzijdig en krachtig adsorbent dat stoffen uit water en lucht kan filteren. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om olie en koolwaterstoffen te verwijderen uit perslucht. Het heeft een groot adsorptievermogen voor veel verschillende soorten verontreiniginen. D&F Techniek is specialist op gebied van adsorptie en heeft hoge kwaliteit actief kool. We helpen u graag oplossingen te vinden op uw problemen met lucht, water en gas zuivering. Er zijn namelijk vele toepassingen mogelijk.

Hoe werkt actief kool?

Actief kool wordt op een speciale manier geproduceerd wat er voor zorgt dat het een groot intern oppervlakte en een poreuze microstructuur heeft. Dit maakt het ideaal voor verwijdering van stoffen uit water en lucht op basis van adsorptie. In dit proces hechten de stoffen zich namelijk aan de interne oppervlakte van de korrels. Wanneer water en lucht door de actieve kool gaan, hechten andere stoffen (verontreiniginen) zich vast aan de adsorbent. Zo adsorbeert het dus de stoffen die je verwijderd wilt hebben.

Toepassingen van actief kool

Er zijn veel mogelijke toepassingen van actief kool. Het is een veelzijdig adsorbent omdat verschillende stoffen ermee uit zowel water als lucht kan worden geadsorbeerd. Enkele voorbeelden van toepassingen zijn:

 • Waterzuivering – dechlorinatie
 • Olie en koolwaterstoffen verwijderen uit perslucht
 • Industriële processen – verwijderen kwik, zwavel
 • Luchtfiltering
 • CO2 productie – verwijderen koolwaterstoffen en andere verontreinigingen
 • Afvalwaterzuivering

Mogelijkheden bij D&F Techniek

De mogelijkheden van actief kool zijn dus zeer uitgebreid door de veelzijdigheid van het middel. Er zijn dan ook verschillende soorten kool en elk type is dan ook meer geschikt voor bepaalde toepassingen. Zo kan actief kool verschillen in formaat en in functie. Met het selecteren van de juiste kool kunt u veel besparen. Wij helpen u graag hierbij. Bij D&F Techniek kunt u de hoeveelheid bestellen die u wenst. Vanaf 1 kg tot big bags. Vul het contactformulier in of neem contact met ons op om advies te krijgen voor uw situatie.

Actief Kool
Vragen of advies nodig? Neem contact op


  Overige Adsorbenten

  sorbead air

  Sorbead WS, Sorbead N, Sorbead Orange, persluchtdroging, waterslagbestendig

  activated alumina

  Olie en koolwaterstoffen verwijdering, waterzuivering, luchtfitering

  ceramische ballen

  Catalyst Bed support Media, ceramische ballen, layer, ceramic balls

  silica gel zakjes

  Droogmiddelzakjes, Silica gel zakjes, container droging, productbescherming

  molecular sieves

  Persluchtdroging, gasscheiding, droogtechniek, lage dauwpunten

  carulite

  Persluchtdroging, gasscheiding, droogtechniek, lage dauwpunten