Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Condensatiedrogers

Voor het drogen van vochtige ruimtes zoals kelders, maar ook na bouwwerkzaamheden of waterschade, adviseren wij de reeks condensatiedrogers van DRI-EAZ. De DRI-EAZ condensatiedrogers zijn breed inzetbaar en onderscheiden zich door hun robuuste uitvoering. Doordat ze standaard voorzien zijn van een vochtregeling en condenswaterpomp zijn de DRI-AEZ drogers geschikt voor zowel tijdelijke als vaste opstellingen, voor onbeheerd gebruik en voor de verhuur.

Dauwpunt

Hoe werkt een condensatiedroger?

De werking van een condensatiedroger is gebaseerd op het principe dat vocht neerslaat (condenseert) op een koud oppervlakte. De vochtige lucht wordt langs de verdamper gevoerd, waar het vocht op neerslaat en door de ingebouwde waterpomp wordt afgevoerd. De droge lucht wordt vervolgens weer terug de ruimte ingeblazen, waardoor de luchtvochtigheid afneemt.

De DRI-AEZ condensatie drogers zijn uitgevoerd met een volledig automatisch werkend koelsysteem dat zich aanpast aan de belasting en gewenste relatieve vochtigheid. Ook het afpompen van het condenswater gebeurt automatisch. Mocht de wateruitlaat per ongeluk geblokkeerd worden, dan schakelt een beveiliging de droger uit.

Koeldrogers

Maximum Capaciteit
43 L/24h
Luchthoeveelheid
220 m3/h
Meer informatie

Heatless drogers

Maximum Capaciteit
63 L/24h
Luchthoeveelheid
272 m3/h
Meer informatie

Warmte geregenereerde drogers

Maximum Capaciteit
55 L/24h
Luchthoeveelheid
325 m3/h
Meer informatie

Voordelen van condensatiedrogers

Condensatiedrogers bieden verschillende voordelen. Zo zorgen ze voor een gezondere omgeving door het verminderen van vocht en schimmels. Daarnaast kunnen condensatiedrogers de levensduur van apparatuur verlengen door vochtgerelateerde schade te voorkomen. Ook kunnen ze helpen om energiekosten te besparen door het verbeteren van de luchtstroom in de ruimte.

De DRI-AEZ condensatiedrogers zijn van een energiezuinige koelinstallatie voorzien, welke de afgekoelde lucht gebruikt om de warmte van de koelcompressor af te voeren en de gedroogde lucht op te warmen. De standaard ingebouwde vochtregeling met vochtsensor voorkomt onnodig energieverbruik en ook het te snel drogen van een ruimte na bouwwerkzaamheden zoals bijvoorbeeld stukadoren.

Welke condensatiedroger is geschikt voor u?

Bij D&F Techniek hebben we een breed assortiment aan condensatiedrogers in verschillende maten en capaciteiten. Op voorraad zijn drie uitvoeringen: DF-CUBE, DF-LGR Revolution en DF-1200. Deze verbruiken 0,7 tot 1,5 Kw met een droogcapaciteit van 28 tot 63 liter per dag. Door de stapelbare uitvoeringen vergen de DRI-EAZ condensatiedrogers minder opslagruimte en zijn ze niet alleen eenvoudig en efficiënt te transporten, maar ook uitermate geschikt voor zowel kleine als moeilijk bereikbare ruimtes.

Welke droger geschikt is hangt af van diverse factoren, zoals de grootte van de ruimte en de gewenste luchtvochtigheid. Mocht het te koud zijn in de ruimte of heeft u een droger nodig welke tot een lager vochtgehalte (dauwpunt < 5°C) kan drogen, dan verwijzen wij u naar onze adsorptiedrogers. Onze specialisten helpen u graag bij het kiezen van de juiste condensatiedroger voor uw bedrijf.

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze condensatiedrogers of voor advies op maat voor uw situatie.

Condensatiedrogers

Voor het drogen van vochtige ruimtes zoals kelders maar ook na  bouwwerkzaamheden of waterschade, adviseren wij de reeks condensatiedrogers van DRI-EAZ.

De DRI-EAZ condensatiedrogers zijn breed inzetbaar onderscheiden zich door hun robuuste uitvoering. Doordat ze standaard voorzien zijn van een vochtregeling en condenswaterpomp zijn de DRI-AEZ drogers geschikt voor zowel tijdelijke- als vaste- opstellingen, voor onbeheerd gebruik en voor de verhuur.

Dauwpunt
Koeldrogers

Max capaciteit
43 L/24h
Luchthoeveelheid
220 m3/h
Meer info

Heatless drogers

Max capaciteit
63 L/24h
Luchthoeveelheid
272 m3/h
Meer info

Warmte geregenereerde drogers

Max capaciteit
55 L/24h
Luchthoeveelheid
325 m3/h
Meer info

Werking condensatiedrogers

Een condensatiedroger is gebaseerd op het principe dat vocht neerslaat (condenseert) op een koud oppervlakte. Het gecondenseerde vocht wordt door de ingebouwde pomp afgevoerd.

De DRI-AEZ condensatie drogers zijn uitgevoerd met een volledig automatisch werkend koelsysteem dat zich aanpast aan de belasting en gewenste relatieve vochtigheid. Ook het afpompen van het condenswater gebeurt automatisch, mocht de wateruitlaat per ongelijk geblokkeerd worden dan schakelt een beveiliging de droger uit.

Energieverbruik condensatiedrogers

De DRI-AEZ condensatiedrogers zijn van een energiezuinige koelinstallatie voorzien welke de afgekoelde lucht gebruikt om de warmte van de koelcompressor af te voeren en de gedroogde lucht op te warmen.

De standaard ingebouwde vochtregeling met vochtsensor voorkomt onnodig energieverbruik en ook het te snel drogen van een ruimte na bouwwerkzaamheden zoals bijvoorbeeld stukadoren.

Beschikbaar in drie uitvoeringen: DF-CUBE, DF-LGR Revolution en DF-1200.

Deze verbruiken 0,7 tot 1,5 Kw met een droogcapaciteit van 28 tot 63 liter per dag.

Door de stapelbare uitvoeringen vergen de DRI-EAZ condensatiedrogers minder opslagruimte en zijn ze niet alleen eenvoudig en efficiënt te transporten maar ook uitermate geschikt voor zowel kleine als moeilijk bereikbare ruimtes.

 

Mocht het te koud zijn in de ruimte of heeft u een droger nodig welke tot een lager vochtgehalte kan drogen dan verwijzen wij u naar onze adsorptiedrogers.

Leverbaar uit voorraad, dus neem contact met ons op zodat wij u snel kunnen helpen.

Producten