Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Drinkwater productielocaties en pompstations

Nederland kent een complex waterleidingnetwerk voor de drinkwatervoorziening. Regionale waterleidingmaatschappijen verzorgen niet alleen het transport maar ook de kwaliteit van het drinkwater.

Naast de drinkwater productielocaties zijn er een groot aantal pompstations. Op al deze locaties wordt het drinkwater door buizen met appendages gepompt. Door de lage temperatuur van het drinkwater treedt er al makkelijk condensatie op, niet alleen op de drinkwaterleidingen maar ook op de wanden en vloeren van de opstellingsruimtes.

Condensvorming kan tot corrosie, schimmel en bacterie vorming leiden en is dan ook ongewenst.

Hoe voorkom ik condensvorming?

Met het DST-productassortiment biedt D&F Techniek veelzijdige en multifunctionele luchtdrogers die zorgen voor het juiste klimaat in alle seizoenen en weersomstandigheden.

Naast de DST energiezuinige drogers zijn er verschillende regelingen, afhankelijk van de toepassing, beschikbaar. Om condensatie op koude oppervlaktes te voorkomen is er de “Floatingdewpoint” regeling.

De sensor(en) meet de koudste oppervlaktetemperatuur en regelt de droogcapaciteit van de droger zodat het dauwpunt van de lucht hier net onder blijft.

Bij een waterleiding oppervlaktetemperatuur van 8 °C wordt door de luchtdroger het dauwpunt van de ruimtelucht onder de 7°C gehouden waardoor er geen condensatie op de waterleiding plaatsvindt. Meer informatie

De bovengenoemde problemen, zoals corrosieschade of slechte hygiëne, worden zo voorkomen.

Alle DST-drogers zijn sorptiedrogers welke een efficiënte ontvochtiging mogelijk maken, zelfs bij lage temperaturen. De gestandaardiseerde drogers voor drinkwaterbedrijven zijn uitgerust met een roestvrijstalen behuizing en ontworpen voor eenvoudig onderhoud.De ontvochtigers van Seibu Giken DST worden wereldwijd op drinkwater-locaties toegepast, in Nederland door alle waterleidingmaatschappijen.