Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Molecular Sieves

Molecular Sieves worden met name gebruikt als adsorbent voor gassen en vloeistoffen. Het bestaat uit een vast materiaal met uniforme poriën. Deze structuur zorgt ervoor dat kleine moleculen, zoals stikstof of water, in de poriën kunnen komen. Op deze manier worden deze stoffen door het materiaal geadsorbeerd. Met verschillende soorten Molecular Sieves kunnen verschillende stoffen worden geadsorbeed, afhankelijk van de porie-grootte. Daarnaast hebben Molecular Sieves dankzij deze structuur een erg groot oppervlak, dat erg kan variëren in grootte. D&F Techniek heeft Molecular Sieves op voorraad in diverse groottes voor diverse toepassingen. We helpen u graag de juiste oplossing te vinden voor uw situatie.

Toepassingen van Molecular Sieves

Er zijn veel mogelijke toepassingen van Molecular Sieves, aangezien het verschillende stoffen kan verwijderen. Met dit adsorbent is het mogelijk om water, zure gassem, thiolen en koolwaterstoffen de verwijderen uit gassen en vloeistoffen. Enkele voorbeelden van toepassingen hiervan zijn:

Mogelijkheden bij D&F Techniek

D&F Techniek levert diverse soorten Molecular Sieves direct uit voorraad. Of het nu 3-4-5 Ångström is of 13X. Bij ons kunt u de hoeveelheid bestellen die u wenst, vanaf 1 kg tot big bags. Molecular Sieve is een zeer sterk droogmiddel om te ontvochtigen. Het neemt bij een relatieve vochtigheid van 3%, 20% van zijn eigen gewicht in vocht op. Het is daarom zeer geschikt voor lage dauwpunten (-70 of lager). De mogelijkheden en toepassingen van Molecular Sieves zijn dan ook zeer uitgebreid. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes in adsorbents. Vul het contactformulier in of neem contact met ons op om advies te krijgen voor uw situatie.

Molecular Sieves
Vragen of advies nodig? Neem contact op