Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

ActiGuard Activated alumina

ActiGuard Activated Alumina voor waterbehandeling

Trends op het gebied van waterbehandeling en -recycling zijn belangrijke thema’s geworden voor alle soorten watertoepassingen, waaronder drinkwater, stormwater, landbouw en industrieel gebruik. Er ontstaan ook nieuwe uitdagingen, die verband houden met nieuwe standaarden en richtlijnen met betrekking tot verontreinigende stoffen en doelstellingen inzake nul lozing van vloeistoffen die wereldwijd vastgesteld zijn. Activated alumina wordt beschouwd als een van de beste technologieën voor het verwijderen van arseen en fluoride en wordt toegepast in vele toepassingen voor waterbehandeling en milieusanering zoals bijvoorbeeld:

 • Drinkwater: verwijdering van arseen en fluoride, van eenvoudige handpompapplicaties tot gemeentelijke watersystemen
 • Gebotteld water: Verwijdering van ongewenste ionen uit flessen/mineraal water om de kwaliteit of smaak te optimaliseren
 • Industrieel afvalwater: Arseen, fluoride, fosfaat, silica, zink, koper, lood en selenium uit verontreinigde afvalstromen
 • Landbouw: fosfaatverwijdering uit afvalwater
 • Milieusanering in de buurt van gevoelige aquatische milieus
Vragen of advies nodig? Neem contact op


  ActiGuard AA 400G: De industriële standaard voor fluorideverwijdering

  AA400G is ontwikkeld om verschillende verontreinigingen in één stap te verwijderen met specifieke focus op fluoride.

  AA400G heeft de mogelijkheid om geregenereerd te worden voor een meer kosteneffectieve werking. Regeneratie is de beste keuze voor fluoride verwijdering en kan de meest economische route zijn voor zeer grootschalige arseen systemen.

  In feite is regeneratie het meest geschikt voor toepassingen met hoge verontreinigingsconcentraties of hoge debieten, om de bedrijfskosten te minimaliseren. ActiGuard AA400G wordt bijvoorbeeld ook gebruikt als een polijststap na “kalkbehandeling”.

  In het algemeen hangt de prestatie van het activated alumina bij het verwijderen van verontreinigingen af van de samenstelling en kenmerken van het aanvoer water, zoals pH, fluoride en concurrerende ionenconcentraties.

  Tenslotte zal de regeneratie een geconcentreerd effluent genereren met een hoog gehalte aan aluminium en fluoride. Dit effluent is normaal gesproken acceptabel voor overbrenging naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie of kan naar droogvijvers worden gestuurd, indien aanwezig, hetgeen typisch is in dorre gebieden.

  ActiGuard AAFS50: driemaal grotere arseenopnamecapaciteit

  Axens ontwikkelde ActiGuard™ AAFS50 om de arseenadsorptiecapaciteit te verhogen in vergelijking met niet gepromoot activated alumina. De grotere adsorptiecapaciteit verlengt de levensduur en maakt kosteneffectief eenmalig gebruik mogelijk. Een regenereerbaar systeem kan de meest economische oplossing zijn, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

  ActiGuard™ AAFS50 is een gepatenteerd met ijzer versterkt geactiveerd aluminiumoxide (IEAA) dat gebruikt wordt voor de verwijdering van arseen, fluoride en fosfaat. Het kan in bepaalde toepassingen ook kiezelzuur, zink, koper, lood en selenium verwijderen.

  ActiGuard AAFS50 heeft uitstekende mechanische eigenschappen en is bestand tegen zware behandelingsomstandigheden. Afgezien van onderhoudsfasen is terugspoelen meestal niet nodig dankzij de hoge weerstand tegen aangroei en wrijving van het product.

  Design van het watersysteem

  De adsorptiecapaciteit en daarmee de standtijd of de cyclustijd tussen regeneraties is sterk afhankelijk van de watersamenstelling en -eigenschappen.  In de loop van vele jaren hebben we uitgebreide modellen ontwikkeld om de adsorptiecapaciteit en daarmee de adsorptieprestaties te voorspellen. Deze modellen zijn gevalideerd aan de hand van experimentele gegevens op laboratorium- en industriële schaal, waaronder evenwichtstests om de capaciteiten met de werkelijke watersamenstelling te bevestigen.

  Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Vul het contactformulier in of neem contact met ons op om advies te krijgen voor uw situatie.