Select Page

Vochtproblemen
binnen foodproductie

In Nederland leven we met een sterk wisselend klimaat waarbij de relatieve luchtvochtigheid regelmatig boven de 60% komt. De ideale situatie voor condens- en schimmelvorming – en ook met productverklontering als gevolg. Een hoge luchtvochtigheid binnen foodproductie heeft grote gevolgen voor het productieproces. Help vochtproblemen voorkomen die vaak worden veroorzaakt door vochtinfiltratie.

Vochtproblemen door vochtinfiltratie

Vochtinfiltratie, of vochtafzetting, vindt op verschillende manieren plaats, bijvoorbeeld door de instroom van verse buitenlucht naar binnen. De luchtvochtigheid wordt versterkt bij het creëren van overdruk en of ventilatie via klimaatbeheersing. Daarnaast trekken koude oppervlaktes en hygroscopische producten (zoals bijvoorbeeld zout, kruiden en zetmelen) sneller vocht aan. Het resultaat is meer condens, een grote kans op schimmelvorming en verklontering in het product.

De risico’s van vochtproblemen voor uw productie

Vocht is al jaren een probleem binnen de foodindustrie. De vorming van condens, schimmel en verklontering veroorzaakt meer derving en andere problemen in de productie. De geïnfiltreerde lucht draagt bacteriën, virussen en schimmels met zich mee, met een verhoogd risico op product contaminatie. Niet alleen de productie, maar ook de veiligheid van de medewerkers staat op het spel. Condens kan bevriezen en zorgt voor gevaarlijke situaties op de werkvloer. Ook zorgt condensvorming voor een kortere levensduur van uw huidige installaties.

Vochtproblemen voorkomen

Vochtproblemen voorkomen binnen foodindustrie

De vochtbeheersers van D&F Techniek kunnen vochtproblemen voorkomen binnen foodindustrie. De adsorptiedrogers, filters en High Pressure luchtgordijnen zijn energiezuinig en maken de gekoelde productieomgeving veiliger en duurzamer. De adsorptiedrogers zorgen voor een continue droogproces en voorkomen zo condens, schimmelvorming, productverklontering en de kans op besmetting via de lucht. Met een High Pressure luchtgordijn voorkom je instroming van vochtige lucht tussen de ruimtes.

In foodproducties met BRC of IFS certificering is overdruk en filtering verplicht om contaminatie te voorkomen. Met overdruk, gerealiseerd door een D&F adsorptiedroger en filters gecombineerd met High Pressure luchtgordijnen wordt de kans op contaminatie door lucht nihil. Met onze laatste innovatie, de DF-GUARD, bewaakt u de drooginstallatie op afstand. De DF-GUARD stelt data beschikbaar voor analyse, bespaart op preventief onderhoud en voorkomt storingen.

Vochtproblemen voorkomen
Vochtproblemen voorkomen
Vochtproblemen voorkomen
Vochtproblemen voorkomen

D&F Techniek

D&F Techniek is de specialist in lucht- & gasbehandeling met nadruk op adsorptiedroging & filtering. In de voorbije jaren zijn adsorptiedrogers geplaatst bij foodbedrijven met resultaten boven verwachting. In 2020 zijn wij een onderzoek gestart naar het scala van oplossingen die diepte droging biedt voor de levensmiddelenindustrie.  Uit ons onderzoek is gebleken dat binnen foodindustrie een hoge luchtvochtigheid, met alle gevolgen van dien, een geaccepteerd probleem lijkt te zijn. Symptoom bestrijdende maatregelen zijn de condensdruppels van het plafond vegen en kitranden met schimmel vervangen, vaak extra werkdruk en kosten in aanloop naar de audit. Onze specialisten, samen goed voor meer dan 100 jaar ervaring in adsorptiedroging, pakken de oorzaak van het probleem aan. Gegarandeerd en structureel probleemoplossend.

D&F Techniek

Klanttevredenheid

jaar ervaring

liters vocht geadsorbeerd

toepassingen in food

Vraag vrijblijvend een offerte aan

De professionals van D&F Techniek hebben meer dan 30 jaar ervaring om al uw vochtproblemen op te lossen. Vraag vrijblijvend een offerte aan door contact op te nemen met een van onze professionals voor een advies op maat. Bel naar +31 161 45 30 98 of via de onderstaande knop.