Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

DST Sorptie technologie

 

De ontvochtigers van DST zijn adsorptiedrogers. Uitgangspunt van deze drogers is dat de te ontvochtigen lucht door een draaiende rotor wordt geleid die vocht opneemt. Het vocht in de rotor wordt in het regeneratie deel verwijderd door een hete luchtstroom.

De principes van Recusorb, Econosorb en Frigosorb zijn allemaal handelsmerken beschermd door het Zweedse handelsmerkregister en het Europese octrooi- en handelsmerkregister. Het Frigosorb-principe werd in 1996 in Zweden gepatenteerd.

Consorb adsorptie technologie

Sorptie technologie: Consorb

Het Consorb-principe wordt normaal gesproken gebruikt bij lage regeneratietemperaturen, bijvoorbeeld ingeval van overtollige warmte of bij het ontvochtigen van zeer vochtige lucht. Het Consorb-principe is ook goed als er een groot verschil in vochtgehaltes is tussen de droge- en natte (proces- en regeneratie)lucht intrede. Bekijk hier de video.

Recusorb R adsorptie technologie

Sorptie technologie: Recusorb R

Recusorb R werkt met geïntegreerde warmteterugwinning. Tijdens de regeneratie van de rotor wordt warmte geadsorbeerd en vervolgens gerecycled in de “purge-zone”, waar de binnenkomende lucht wordt voorverwarmd en gedeeltelijk wordt ontvochtigd. Het energieverbruik daalt en de droge lucht wordt zowel droger als koeler in vergelijking met andere sorptiedrogers. Bekijk hier de video.

Recusorb DR adsorptie technologie

Sorptie technologie: Recusorb DR

Net als Recusorb R heeft Recusorb DR warmteterugwinning. Echter heeft deze maar één ventilator voor zowel de droge luchtstroom als de natte luchtstroom. Dit maakt de installatie eenvoudiger wanneer overdruk in de te ontvochtigen ruimte nodig is. Dit principe is ook geschikt wanneer zeer lage dauwpunten gewenst zijn. Bekijk hier de video.

Econosorb adsorptie technologie

Sorptie technologie: Econosorb

Econosorb combineert op een unieke manier een warmtepomp met de adsorptierotor.  Dit zorgt voor een zeer laag energieverbruik en een lage droge luchttemperatuur. De Econosorb is waarschijnlijk de meest energiezuinige luchtontvochtiger op de markt, met ongeveer 25% van het totale energieverbruik van reguliere sorptiedrogers. Econosorb geeft zowel condensaat als vochtigelucht om af te voeren.

Aquasorb adsorptie technologie

Sorptie technologie: Aquasorb

Aquasorb functioneert in feite als een Consorb, maar de natte luchtstroom wordt gecondenseerd in een luchtgekoelde condensor in plaats van naar buiten te worden geleid. Er hoeft geen natte lucht uit de ontvochtigde kamer gehaald te worden. Alle energie die in de unit wordt gestopt, blijft ook in de kamer, wat goed is voor droogtoepassingen. Bekijk hier de video.

Frigosorb adsorptie technologie

Sorptie technologie: Frigosorb

Frigosorb is een door DST gepatenteerd principe.  Dankzij de warmtepompfunctie is Frigosorb zeer energiezuinig, met ongeveer 30% van het totale energieverbruik van reguliere sorptiedrogers.  De EFP serie is gebaseerd op het Frigosorb principe. Het Frigosorb principe wordt ook gebruikt in toepassingen waar het moeilijk is om een ​​natte luchtstroom te verwijderen.