Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Flexisorb

FLEXISORB

Luchtontvochtigers op maat voor de procesindustrie.

Flexisorb maakt het mogelijk om elk industrieel ontvochtigingssysteem aan te passen aan de verschillende behoeften van de procesindustrie. 

We bieden alles, van basisontvochtiging met een sorptie-rotor tot een compleet klimaatbeheersingssysteem. Met een totale flexibiliteit in ontwerp, zijn deze zeer efficiënte industriële ontvochtigers rond de rotor gestructureerd om te voldoen aan de specificaties van de klant. 

Ontvochtiging is het belangrijkste doel van Flexisorb en hoewel voorkoeling vaak vereist is, kunnen ook nakoeling en naverwarming worden opgenomen. Met beschikbare luchthoeveelheden tot 61.000 m³/h biedt het Flexisorb-systeem een ​​van de meest veelzijdige luchtdroogsystemen die momenteel beschikbaar zijn.

De Flexisorb-units zijn gebouwd van een geanodiseerd aluminium frame. Het gladde interieurontwerp, zonder dorpels of zakken, en met externe sloten op de luiken, maken de binnenkant gemakkelijk schoon te houden voor een ​​optimale hygiëne. 

Roestvrijstalen panelen zijn optioneel verkrijgbaar voor ontvochtiging in veeleisende omgevingen. 

Alle DST  luchtontvochtigers worden in de fabriek getest om de opstarttijd na installatie tot een minimum te beperken.

Capaciteit: 19 – 300kg/h * / Droge luchtstroom: 900 – 61100 m³/h
* Ontvochtigingscapaciteit bij 20 °C / 60% RV

flexisorb rf folderslexisorb datasheetflexisorb datasheet anatomy
RF FolderFlexisorb Recu ConAnatomy of a RF124

Adsorptietechnologie: Consorb

Het Consorb-principe wordt normaal gesproken gebruikt bij lage regeneratietemperaturen, bijvoorbeeld in geval van overtollige warmte of bij het ontvochtigen van zeer vochtige lucht. Het Consorb-principe is ook goed als er een groot verschil in vochtgehalte is tussen de droge- en natte (proces- en regeneratie)lucht intrede.

Adsorptietechnologie: Consorb

Adsorptietechnologie: Recusorb R

Recusorb R werkt met geïntegreerde warmteterugwinning. Tijdens de regeneratie van de rotor wordt warmte geadsorbeerd en vervolgens gerecycled in de “purge-zone”, waar de binnenkomende lucht wordt voorverwarmd en gedeeltelijk wordt ontvochtigd. Het energieverbruik daalt en de droge lucht wordt zowel droger als koeler in vergelijking met andere sorptiedrogers.

Adsorptietechnologie: Recusorb R