Select Page

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Vleesverwerkende Industrie

De voordelen van ontvochtiging: 
• Risico van contaminatie van het eindproduct is zeer beperkt bij een lagere luchtvochtigheid
• Geen condensatie
• De kwaliteit van het eindproduct wordt gewaarborgd
• Verbetering van de voedselveiligheid (HACCP)
• De werkplaats wordt veiliger; geen gladde vloeren (ARBO)
• Aangenamer werkklimaat waardoor minder ziekteverzuim
• De combinatie van minder schoonmaken en een snellere herstart na reiniging zorgt voor een verlaging in arbeidskosten en een hogere productiviteit 

Vleesverwerkingsindustrie
In de vleesverwerkingsindustrie gelden strikte eisen met betrekking tot de hygiëne, dit om de kwaliteit van het product te garanderen. Omdat vleesproducten verwerkt worden in koude omgevingen zal er vaak condensatie aan plafonds en op koude oppervlaktes ontstaan. Deze condensdruppels vallen op het vleesproduct waardoor er een contaminatie van bacteriën in de hand gewerkt wordt, met als gevolg een verlaagde hygiënische standaard. Tevens kan een slecht binnenklimaat resulteren in meer ziekteverzuim onder het personeel. 

Waarom ontstaan condensatieproblemen
Condensatie treedt op wanneer het dauwpunt van de lucht hoger is dan de temperatuur van de koude oppervlakten. Als deze lucht in contact komt met bijvoorbeeld een koud plafond dan wordt deze lucht gekoeld. De waterdamp in de lucht condenseert tot water en zal van het plafond naar beneden druppelen op (on)verpakte producten. Dit is een ongewenste situatie.  

Welke luchtdroger moet ik selecteren?
D&F Techniek B.V. kan de juiste droger bepalen voor iedere individuele applicatie. D&F Techniek is onder andere gespecialiseerd in de engineering en levering van atmosferische luchtdrogers voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Hierin vertegenwoordigen wij het Zweedse bedrijf Seibu Giken DST, die over 30 jaar ervaring beschikken. Het hart van de droger is een gepatenteerd SSCR metaal silicaat honingraat rotor. Dit heeft als voordeel dat er geen stofdoorslag plaatsvindt van losse deeltjes adsorbent. De droogrotor heeft een lange levensduur van ongeveer 10 jaar in combinatie met een garantie van 3 jaar. Voor de vleesverwerkingsindustrie heeft Seibu Giken DST drogers met een speciale bacterie dodende – hygiëne droogrotor. 

Werk op maat 
Onze drogers zijn leverbaar in diverse uitvoeringen en capaciteiten met luchthoeveelheden van 190 tot 236.000 m³/h droge lucht. Tevens kunnen deze installaties klant specifiek samengesteld worden. 

Vleesverwerkende Industrie
Vleesverwerken