Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98
Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98
Voedingsmiddelen Industrie
Gecontroleerd klimaat
Er zijn veel voordelen aan het gebruik van droge lucht bij productie, droging en opslag van voedingswaren. D&F Techniek levert flexibele drogers welke aangepast worden aan het proces om hiermede het gewenste klimaat te garanderen.
Droge producten
Bij productie of opslag van droge producten zoals bijvoorbeeld soepen of bouillon is het belangrijk de omgeving te ontvochtigen zodat de ingrediënten niet kunnen gaan klonteren wanneer ze gemixt worden of in de verpakking afgevuld worden. Dit verzekert productiekwaliteit en een constante productiesnelheid het hele jaar door.
Sproeitorens en transportluchtsystemen
De luchttoevoer wordt idealiter voorgedroogd wanneer producten in een sproeitoren worden gedroogd. Dit voorkomt dat de verschillende jaargetijden van invloed zijn op de productiecapaciteit. Het product wordt gekoeld tijdens de koelfase voordat het wordt verpakt. Het opnieuw bevochtigen van het product wordt voorkomen doordat de lucht bij de koelfase tevens gedroogd wordt.
De lucht die gebruikt wordt bij transportluchtsystemen kan ook gedroogd worden om bevochtiging van het product tijdens het transport te voorkomen en hiermee opstoppingen van het systeem te vermijden. Wanneer deze lucht niet gedroogd is, blijft er een risico dat het droge product weer vocht gaat opnemen wanneer het is afgekoeld.
Rijping en opslag van kaas
Bij de opslag van kaas voor rijping is de handhaving van de temperatuur en de luchtvochtigheid binnen de gestelde krappe toleranties belangrijk voor de kwaliteit en smaak van de kaas.
Droging
Bij het drogen van voedingsmiddelen wordt een hogere eindkwaliteit bereikt wanneer het drogen plaatsvindt bij een zo laag mogelijk relatief luchtvochtigheidsgehalte. Dit verbetert de kwaliteit en houdt meer smaak vast.

