Select Page

Klimaatveranderingen vergen capaciteitscheck adsorptiedrogers.

Apr 29, 2022

KLIMAAT VERANDERINGEN:

D&F Techniek introduceert een check voor de toekomstbestendigheid van adsorptiedrogers.

Inmiddels is iedereen zich al wel bewust dat de klimaatveranderingen hogere temperaturen zullen gaan veroorzaken.  Minder bekend is dat daardoor meer vocht in de lucht kan zitten met, net als bij de temperatuur, uitschieters naar extreme waardes.

Een voorbeeld hiervan is de overmatige regenval wat vorig jaar tot de wateroverlast in Zuid-Nederland heeft gezorgd, regen is tenslotte gecondenseerde waterdamp.

En hoewel de gemiddelde temperatuur “slechts” enkele graden toeneemt, zijn het de steeds vaker voorkomende extreme situaties die extra capaciteit van de drooginstallaties zullen eisen.

Heeft uw droger hiervoor wel voldoende capaciteit “over”?

Om dit inzichtelijk te maken is er een vergelijk tussen de “normale” belasting en de beschikbare drogercapaciteit nodig.

Door het installeren van een DFGUARD wordt 24/7 de performance van de droger gemonitord, aan de hand van de gegenereerde data ontstaat inzicht op zowel de belasting als de werking en capaciteit van de droger.

Meer informatie over de DFGUARD.

Door dit te combineren met een visuele inspectie kunnen wij u inzicht geven over de toekomst bestendigheid van de droger.

Om de performance van de droger te optimaliseren kan het resultaat gebruikt worden om de droger opnieuw in te regelen.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ook interessant om te lezen…

Activated Alumina

Activated Alumina

Activated alumina is een krachtig adsorbent dat kan helpen met het aanpakken van verschillende...

read more