Selecteer een pagina

Bel voor advies op maat naar + 31 (0)161 45 30 98

Bel voor advies op maat naar
+ 31 (0)161 45 30 98

Farmaceutische Industrie

Vocht & hygroscopische materialen 

Tot een bepaald gehalte is er altijd vocht aanwezig in de lucht. Grondstoffen voor de productie van tabletten en pillen zijn zeer vocht adsorberend m.a.w. hygroscopisch. Vocht heeft invloed op het gewicht, kwaliteit en houdbaarheidsdatum van het product. Wanneer deze hygroscopische ingrediënten niet goed beschermd worden tegen vocht zullen deze uiteindelijk niet meer bruikbaar zijn voor productie. Wanneer dit gebeurt zijn de kosten hoger dan het binnenklimaat op het gewenste niveau houden door middel van een luchtdroger.

Clean room laboratoriums en productie faciliteiten 

Een gecontroleerde luchtvochtigheid binnen deze ruimten is een vereiste voor experimenten onder gecontroleerde condities.

Tabletten slaan en coaten 

Wanneer tabletten geslagen en gecoat worden kan de productie capaciteit in stand gehouden worden, of zelfs verbeterd worden wanneer je het vocht in het productieproces kunt controleren. Tevens is er geen risico dat de tabletten blijven hangen in de machines.

Mixen en wegen 

Wanneer hygroscopische materialen gemixt en gewogen worden is het belangrijk dat de luchtvochtigheid binnen deze ruimte gecontroleerd wordt. Wanneer verschillende materialen gemixt worden kan het gewicht variëren van dag tot dag als de luchtvochtigheid veranderd.

Farmaceutica
Tabletten
Voedingsmiddelen industrie

Voedingsmiddelen Industrie

Luchtdroging betekent efficiëntere droging van producten en consistent hoge productkwaliteit het gehele jaar door.

Vleesverwerkende industrie

Vleesverwerkende Industrie

Beheersing van de luchtvochtigheid binnen uw bedrijf is een belangrijk onderdeel van de HACCP risicoanalyse!